Izbornik Stranica
Rss

Novosti, smjernice i savjeti iz svijeta parfema i kozmetike

Izbornik Kategorija

Poslano na 30.3.2015 u Parfemi, Svijet mirisa | 0 komentara

1.dio : Kako miriše voda?

1.dio : Kako miriše voda?

Tko je zainteresiran za svijet parfema, zna da su parfemi podijeljeni na jasno definirane parfemske obitelji. Kaže se da „nitko ne zna baš sve“, i zato smo za Vas pripremili serijal u kojem ćemo Vam postupno predstaviti jedinstvene parfemske obitelji.

Aromatični mirisi

Prva velika obitelj parfema, koju ćemo Vam predstaviti pobliže, su aromatični mirisi. Radi se o mirisu prepunom najrazličitijih začina, trava i bilja poput ružmarina ili lavande. Veoma česti su spojevi sa sočnim citrusima, koji mirisu dodaje svježu nijansu. Većina aromatičnih mirisa je namijenjena za muškarce, ali postoji kategorija i za žene.

1326707711-aromaticke-vune

Aromatični aktivni mirisi

Prva podskupina aromatičnih mirisa, koju Vam predstavljamo, su takozvani aktivni mirisi.

Kako stvarno miriše voda?

U aktivnim parfemima naravno nema vode, ali sadrži prirodne ili sintetičke sastojke, koji opisuju svježinu vodenog svijeta. Karakteristični sastojci su svježi akordi morske vode i morskog bilja. U ovim parfemima se koriste i pudrasti tonovi, koji pobuđuju osjećaj poslije tuširanja ili svježe oprano rublje.

1690929991-davidoff-cool-water-230x300

Davidoff Cool Water Woman

Kontakt tijela sa vodom donosi okus života. Davidoff Cool Water Woman daje tijelu energiju, dovodi Vas u intimni kontakt sa magijom vode, pobuđuje osjećaj ponovnog rođenja. Cool Water Woman je inspiriran najljepšim vodenim svijetom. Od početka miris je prepun sočnog voća, skriva u sebi dinju, citruse i ananas. Drugi izražajni sastojak Cool Water su vodeni cvijetovi. Godine 2009. ovaj parfem je dobio nagradu FIFI (The Fragrance Foundation).

1290660933-36-50388-toaletni-voda-calvin-klein-ck-one-summer-2014-100ml-u-298x300

Calvin Klein CK One Summer 2014

Calvin Klein je predstavio na tržište limitirano izdanje parfema CK One Summer iz 2014. godine. CK One Summer 2014. Radi se o mladenačkom uniseks mirisu, koji u sebi skriva zaigranost i zabavu ljetnih dana. Vrući pijesak, glazba sa ritmom, kokteli, sve to je inspiracija za ovaj osvježavajući parfem, koji je idealni dodatak za vruće ljetne dane. Ledeni tonovi limete i grejpfruta, začinjeni su kapljicom tequile, stvaraju lagani ljetni koktel.

352716219-78-54006-toaletni-voda-giorgio-armani-acqua-di-gio-blue-edition-pour-homme-100ml-m-300x300

Giorgio Armani Acqua di Gio Blue Edition Pour Homme

Giorgio Armani Acqua di Gio Blue Edition Pour Homme simbolizira putovanje po Sredozemnom moru. Muški miris Acqua di Gio Blue Edition Pour Homme kombinira prirodne svježe tonove, koji pobuđuju more, mir i opuštanje. Sočni bergamot i profinjeno cvijeće neodoljivo miriše poput blagog morskog povjetarca, koji je dopunjen voćem i vodenim tonovima. Giorgio Armani Acqua di Gio Blue Edition Pour Homme je idealni miris za moderne muškarce.

[Total: 0    Average: 0/5]

alberta

Dobar dan svima vama koji volite modu, parfeme, šminku. Ovo je pravi blog za Vas, na kojem možete pronaći korisne informacije o svemu što Vas veseli. Pronađite inspiraciju, poželite nešto novo, upoznajte svijet parfema, a ako ga već poznajete, možete uvijek naučiti nešto novo. Na kraju krajeva ja sam poput Vas, znatiželjna djevojka koja uvijek traži inspiracije. Dobro došli !

Aktualizováno:

Ostavite Komentar

Članak nije bio komentiran. Budite prvi koji će prokomentirati.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This