Izbornik Stranica
Rss

Novosti, smjernice i savjeti iz svijeta parfema i kozmetike

Izbornik Kategorija

Poslano na 23.3.2015 u Brendovi od A-Z, Ženski parfemi | 0 komentara

Chanel No.5 Eau Premiere

Chanel No.5 Eau Premiere

1986690654-chanel-no

Chanel No. 5 Eau Premiere

Proizvođač: Chanel

Linija: No.5 Eau Premiere

O No. 5 Eau Premiére je već bilo napisano puno. Takvo svetogrđe, obući klasični miris u moderno! Neki ljubitelji parfema bili su stvarno užasnuti i nisu se to ustručavali pokazati na svojim blogovima i diskusijama. Razumijem ih Firma Chanel je za predstavljanje na tržište Eau Premiére izabrala vrijeme kada su proizvođači činili isto, parfemi koji su razrijeđeni, preformulirani, i broj novih mirisa koje su godišnje predstavljali na tržište. Lako je to vidjeti kod Eau Premiére koji preferiraju djevojke kojima No. 5, White Linen ili Shalimar mirišu staromodno.

Buduće da već postoje diskusije na temu „svetogrđa“ vs. „zašto ne“, nećemo duljiti. U konačnici je to tako da si morate sami izabrati, i odlučiti što je dobro za Vas. Najbolje da sami prosudite.

Usput, No. 5 ima sličan događaj iza sebe; originalno je postojao u koncentraciji čistog parfema i toaletne vode (i zato čisti parfem sličniji eau de toilette i nikako eau de parfum, što ne mogu potvrditi iz vlastitog iskustva). Godine 1985. pojavila se i parfumirana voda, koja se od toaletne nije bitno razlikovala. Da li je parfumer Jacques Polge stvorio i Eau Premiére? Naravno. Miris je tada već od početka bio u dobrim rukama.

Na stranicama Chanela Eau Premiére, postoji članak koji je vrijedan za pogledati. Na početku se pojavi velika kutija crno bijelog dizajna, koja se otvara i otkriva modnu pistu. Na kraju stoji mladi model u bijeloj haljini i promatra ju sama Coco pogledom majke, koja sa radošću gleda velikim očima. Poslije se tonovi mijenjaju u aukustične tonove; jednostavna melodija je početak, srce i baza. Spajaju li Vam se mirisi u glavi sa glazbom, tada će Vas ovo zadovoljiti.

Uspoređujući ga sa No. 5. – Eau Premiére započinje poput No. 5. Pozdravljaju me i stari poznati aldehidi, ispod njih miriše cvijeće – najviše ruža i jasmin. Aldehidi polako nestaju, da bi napravili mjesto cvjetnom srcu, u njemu se najviše pojavljuju ruže (u originalnom No. 5 je to jasmin). U bazi povećava se količina vanilije, tako da je Eau Premiére poslije razvitka značajno miriše po vaniliji i postupno počinje mirisati na vaniliju. Miris ima na kraju profinjeni, pudrasti, oblačkasti karakter.

Eau Premiére je pogodan za iskusniji nos u tom smislu da se doista može govoriti o modernizaciji. Geslo Eau Premiére je „as if it were the first time“. Na kraju krajeva nije riječ o vodici za djevojke kojima No. 5 smrdi, naprotiv ovaj miris je pogodan za sve. Eau Premiére bi mogao biti: poput „prestupne stanice“ za neke koji se osjećaju loše (zahvaljujući aldehidima u bazi Eau Premiére, ali se na ovaj toliko nekorišteni sastojak morate naviknuti), poput mamca, koji će Vas navesti u nepoznati svijet starijih parfema. Ili će Vam se No. 5 u suprotnosti sviđati i poželjeti ćete uz njega varijantu, koja će poslužiti, kada nećete biti u raspoloženju za rizik klasike. Ili možete nositi oštriji eau de toilette uz kostim na posao, eau de parfum na večeru i vanilkastu Eau Premiére uz romantične trenutke. Mogli bi dugo razmišljati o tome.

Moj zaključak: dobro da je se Eau Premiére pojavila i mogu reći da se u budućnosti može koristiti i za posebne prigode. Klasika ne spada u muzej, sa mirom ju možemo dati parfumerima i čuti njihovo mišljenje.

[Total: 1    Average: 5/5]

alberta

Dobar dan svima vama koji volite modu, parfeme, šminku. Ovo je pravi blog za Vas, na kojem možete pronaći korisne informacije o svemu što Vas veseli. Pronađite inspiraciju, poželite nešto novo, upoznajte svijet parfema, a ako ga već poznajete, možete uvijek naučiti nešto novo. Na kraju krajeva ja sam poput Vas, znatiželjna djevojka koja uvijek traži inspiracije. Dobro došli !

Aktualizováno:

Ostavite Komentar

Članak nije bio komentiran. Budite prvi koji će prokomentirati.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This