Izbornik Stranica
Rss

Novosti, smjernice i savjeti iz svijeta parfema i kozmetike

Izbornik Kategorija

Poslano na 23.3.2015 u Parfemi, Svijet mirisa | 0 komentara

Giorgio Armani

Giorgio Armani

Giorgio Armani, svjetski poznati talijanski dizajner, koji je svoj život posvetio modi, ali i dizajnu parfema i kozmetike. Marku Giorgio Armani najbolje definiraju riječi poput elegancije, perfekcionizma ili uspjeha.

Giorgio se rodio 1934. godine u industrijskom gradu Piacenza nedaleko Milana. Veliki utjecaj na njega je imala njegova majka Marie. Imala je izvrstan ukus, jako je davala pozornost izgledu i bila je odgovorna za izgled cijele obitelji jer je šivala odjeću ne samo za obitelj već i prijatelje.

Piacanza je bila mini svijet, mali svijet, gdje smo svi živjeli – miran i zaštićen. Ruralna atmosfera iz tih dana je nešto, što je još uvijek u meni – zauvijek, čak i kada sam u New Yorku.

Svoje studentske godine Giorgio Armani je proveo u Milanu, gdje se usmjerio na fakultet medicine a poslije na studij fotografije. Raditi je počeo kao aranžer izloga u trgovačkoj kući La Rinascente u Milanu. Zbog svojeg radikalizma, poslije nekog vremena je bio preusmjeren na odjel prodaje, gdje je došao u kontakt sa raznim drugim stvarima i naučio kako s njima raditi. Poslije 10 godina rada u La Rinascente, Armani se pridružio firmi koju je vodio Nino Cerruti, za kojeg je osmislio mušku kolekciju. Sa 36 godina osnovao je tvrtku sa prijateljem Sergiem Galeotim (sa kojim je radio sve do njegove smrti 1985. godine). Počeo je dizajnirati žensku, mušku ali i dječju kolekciju. Poznate serije su npr. Emporio Armani Line ili Armani Exchange Line.

2095967987-armani-1024x435

Godine 1984. tvrtka Giorgio Armani je predstavila parfem Armani Eau Pour Homme – parfemu kojem odgovaraju dvije riječi – jednostavnost i elegancija. Bočica tog parfema pobuđuje obrise muške siluete u muškom odijelu bez jastučića, što je bila Armanijeva inovacija u svijetu mode.

Do današnjeg dana je sudjelovao u stvaranju više nego 20-tak parfema. Njegova glavna inspiracija je rodna Italija, priroda, Azija i Hollywood. Upravo priroda i otok Pantelleria, gdje posjeduje vlastitu vilu, bili su ideje za stvaranje ženskog parfema Acqua di Gio a godinu dana poslije i muške verzije parfema. Acqua di Gio bio je godine 1996. predstavljen na tržište a do danas se uvrštava u jedan od najprodavanijihmuških mirisa. Parfem pobuđuje svježi morski zrak i osunčani krajolik Mediterana.

1466621661-armani-code-300x224Još jedan od poznatih parfema iz linije je Armani Code. Muški parfem Armani Code iz godine 2004. je elegantan i senzualan. Bočica parfema je inspirirana smokingom, tamno plave boje, koji je glumac Denzel Washington nosio na dodjeli Oscara te iste godine. I ženska verzija Armani Code Women iz godine 2006. je među veoma popularnim zahvaljujući svojem sofisticiranom cvjetno-orijentalnom mirisu.

227437242-armani-regenessence-3r-1024x286Brend Giorgio Armani je također i u dekorativnoj kozmetici i njegi za cijelo tijelo. Kozmetika Giorgio Armani Regenessence 3.R je jedna od luksuznih linija Giorgio Armani njege za kožu.

Kreativne sposobnosti Armanija se nisu samo zaustavile na odjeću i na parfemedrugi proizvodi, na kojima nije njegovo ime su npr. sunčane naočale, čizme, kupaći kostimi, satovi, torbice ili kozmetički proizvodi. Pripadaju mu i kavane, restorani, knjižare, lanci hotela ili cvjećarnice.

[Total: 0    Average: 0/5]

alberta

Dobar dan svima vama koji volite modu, parfeme, šminku. Ovo je pravi blog za Vas, na kojem možete pronaći korisne informacije o svemu što Vas veseli. Pronađite inspiraciju, poželite nešto novo, upoznajte svijet parfema, a ako ga već poznajete, možete uvijek naučiti nešto novo. Na kraju krajeva ja sam poput Vas, znatiželjna djevojka koja uvijek traži inspiracije. Dobro došli !

Aktualizováno:

Ostavite Komentar

Članak nije bio komentiran. Budite prvi koji će prokomentirati.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This