Izbornik Stranica
Rss

Novosti, smjernice i savjeti iz svijeta parfema i kozmetike

Izbornik Kategorija

Poslano na 30.3.2015 u Parfemi, Savjeti | 0 komentara

Kako ispravno nositi parfem?

Kako ispravno nositi parfem?

Parfem prati svaki Vaš trenutak života. Nije dovoljno samo dobro izabrati, već i taj miris ispravno „nositi“, da bi ste mogli pokazati njegovu istinsku ljepotu. Važno je prilagoditi aplikaciju i intenzitet mirisa s obzirom na naše raspoloženje i trenutnu prigodu. Postoje nekoliko osnovnih pravila, koje bi svaki ljubitelj mirisa trebao znati.

Koristite Vaš parfem savršeno

Na ljudskom tijelu postoji nekoliko mjesta, koja su kao stvorena za aplikaciju parfema. Najpogodnija su mjesta koja su dobro prokrvljena npr:

  • zapešće

  • vrat

  • gležnjevi

  • potkoljenice

  • dekolte

  • isto tako i područje iza ušiju

 

200808_omag_perfume_350x263

Aplikacija parfema

 

Možda, nekima od Vas na pamet padne omiljena scena iz mnogih filmova, kada muškarac nježno poljubi ženu na vrat i tada mu naprosto uđe u nos njezin omamljujući miris. Žene, obucite si haljinu sa nježnim dekolteom, nanesite kap parfema i osjetite romantiku kao onu iz američkih filmova. Posebno dobro će se miris razviti poslije kupanja, kada su pore još uvijek otvorene. Tada ćete imati osjećaj, da se Vaš omiljen miris doslovno probija u svaku stanicu Vaše kože.

NAŠ SAVJET ►► Ako imate dužu kosu a želite posebno senzualan miris, aplicirajte malo mirisa i na kosu. Svaki puta, kada zamahnete svojom blistavom kosom, raširite ćete oko sebe zavodljivi miris Vašeg parfema. Muškarci neće ostati ravnodušni.

Ako spadate u ljubitelje stvarno intenzivnih mirisa? Ako je odgovor da, trebali biste pridati više pažnje na pravilno i umjereno nanošenje mirisa. Veoma koncentrirane parfeme nanesite opreznije, u malim količinama. Ako koristite raspršivač, trebali biste aplicirati miris sa udaljenosti cca. 30 cm.

Najbolji način je miris ostaviti da se razvije. Ovaj način može djelovati kao dosadan, ali vjerujte da ćete jedino tako postići simetričan mirisavi rezultat na cijelom tijelu. Kako to? Dozirajte parfem iz raspršivača u smjeru prema dolje i potom se obucite u oblak nježnih kapljica parfema koje padaju.

Općeniti vrijedi jedno nepisano pravilo, da nebi smjeli u zatvorenom prostoru koristiti veoma snažne mirise. Vjerujte, da miris može biti veoma nametljiv, neugodan pogotovo u zatvorenom prostoru ureda ili javnom prijevozu.

Kako testirati idealne granice intenzivnih mirisa, da se Vaši kolege nebi gušili u Vašem oblaku? Optimalna granica je udaljenost ruke. Ako Vaš miris prođe ovaj jednostavni test, možete biti sigurni da neće raditi probleme ljudima koji su osjetljiviji.

Ukoračite zajedno s nama u čaroban svijet parfema.

Parfem i odjeća

 

SONY DSC

Ne smijemo zaboraviti na Vašu mirisnu haljinu. Odjeća i parfemi nažalost nemoraju uvijek biti najbolji par. Problem može nastati kod neželjene primjene na osjetljivije tkanine.

Kapljica parfema može na odjeći stvoriti mrlje, koje će uništiti Vaš svileni odjevni predmen. Budite sigurni i nanesite Vaš omiljeni miris rađe na kožu. Ako pak čeznete, da i Vaša odjeća miriše isto kao i omiljeni miris, nježno operite u gelu za tuširanje iste marke.

Nemate taj gel za tuširanje? Napravite ga sami! Kapnite nekoliko kapi u neutrali gel. Jednostavno ćete na taj način dobiti parfemirani gel za tuširanje. Poslužiti će i mali komadi namirisane vate ili prazna boca, koje možete staviti u ladicu svoje odjeće.

Razlika u koncentraciji mirisa

Baza mirisa je 99% stvorena od smjese koncentriranog alkohola. U njemu je postotak sastava parfema, koji sadrži sve mirisne esencije. Intezitet i izdržljivost mirisa zavisi o toj koncentraciji.

►►Parfem, koji se također zove i Extrait, je najintenzivniji miris koji je dostupan na tržištu. U kontaktu sa kožom Extrakt stvara jedinstvenu alkemiju i manifestira se različito od osobe do osobe. Sadrži 15 – 40% mirisnih sastojaka.

►► EDP ili Eau de Parfum, ili parfemirana voda je najčišća koncentracija, koja u sebi sadrži 8 – 15% mirisnih sastojaka.

►► EDT ili Eau de Toilette, toaletna voda. Izdržljivost može biti vremenski ograničena, ali to se lako može popraviti sa nekoliko kapi parfema. EDT sadrži 6 – 12% mirisnih sastojaka.

►► EDC ili Eau de Cologne, također poznata kao kolonjska voda. Udio mirisnih sastojaka je 3 – 5%. Namijenjena je za uporabu na licu i može se koristiti umjesto losiona poslije brijanja.

►► EDS ili Eau de Solide / Sport, poznata kao i splash perfume. Udio mirisnih sastojaka je do 1%. Više nego za parfemiranje, koristi se za osvježenje cijelog tijela, na primjer, nakon kupanja ili tuširanja.

555659242-jak-nosit-vune-630x210

Kako nositi miris? (izvor: bit.ly/1z64vu6)

►► Eau de Fraiche – koncentracija mirisa je slična onoj Eau de Cologne ili Eau de Toilette. Idealan je za one koji više vole laganije mirise. Idealni su za dnevno nošenje i posebne prigode.

►► Izraz Extrême obično se odnosi na pojačanu koncentraciju.

►► Légère je suprotno prvome laganija verzija. Ponekad se samo radi o izmjeni koncentracije, ponekad se radi o izmjeni sastojaka mirisa.

Spremate se na ples? Posegnite za EDP. Spremate se na duži put sa kolegom? Odaberite nježniji tip mirisa profinjenijeg tipa EDT ili Eau fraiche.

Znate li neki isprobani trik kako ispravno nosite svoj parfem? Kako sa njime nenapadno mirisati? Podijelite svoje savjete sa nama.

[Total: 0    Average: 0/5]

alberta

Dobar dan svima vama koji volite modu, parfeme, šminku. Ovo je pravi blog za Vas, na kojem možete pronaći korisne informacije o svemu što Vas veseli. Pronađite inspiraciju, poželite nešto novo, upoznajte svijet parfema, a ako ga već poznajete, možete uvijek naučiti nešto novo. Na kraju krajeva ja sam poput Vas, znatiželjna djevojka koja uvijek traži inspiracije. Dobro došli !

Aktualizováno:

Ostavite Komentar

Članak nije bio komentiran. Budite prvi koji će prokomentirati.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This