Izbornik Stranica
Rss

Novosti, smjernice i savjeti iz svijeta parfema i kozmetike

Izbornik Kategorija

Poslano na 30.3.2015 u Brendovi od A-Z, Parfemi, Ženski parfemi | 0 komentara

Miris zelene jabuke za slatke žene

Miris zelene jabuke za slatke žene

Velika Jabuka ili Big Apple. Ono što ima zajedničko sa New Yorkom, gradom koji nikada ne spava, nije samo slučajno. Danas će biti riječ o mirisu, koji dolazi direktno iz New Yorka i Maurice Roucel je čovjek čiji je nos bio direktno uključen u dizajnu Be Delicious kao simbol svježine, strasti i malo drske provokacije.

1103911321-be-delicious-300x282

Jabuka je svugdje!

Već na početku ste sigurno zaključili, da se radi o tipičnom američkom mirisu DKNY Be Delicious. Povezivanje žena i jabuka ima veoma stare korijene. Prisjetite se Eve. Sa čime se modeli slikaju kada žele skrenuti pozornost na usne i oči. Jabukom. Što žene najčešće stave u torbicu, kada žele ugasiti žeđ. Nisu to samo žvakače, papirnate maramice i kozmetika već i jabuka.

Promišljena strategija

„Be Delicious“ bismo preveli kao „Budite slatka“. Dakle, uzmite do torbice još jednu jabuku više i tako Vas na Vašem putu ništa neće zaskočiti. Jabuka će indentificirati žene dominantnim tonom. Budite sigurni u to da ovaj miris svaka žena zna još od djetinjstva. Odmah nakon jabuke do izražaja dolazi osvježavajući krastavac. Također možete osjetiti grejpfruit i slatki cvjetni miris magnolije. Cijela kompozicija je veoma svježa i istovremeno romantična.

Newyorčanke su zainteresirane za sofisticiranim muškarcima. Prvo razmisle, izvade parfem iz torbice, namirišu se i pri tome u koraku smišljaju plan, kako bi im otkrile osjećajnu nit. Ne skaču ravno na cestu poput gazela. Takav je i početak ovog mirisa. Daje zeleno svjetlo dobro promišljene strategije.

949086067-16-55230-parfemovana-voda-dkny-be-delicious-100ml-w-kazeta-edp-100ml-edp-7ml-100ml-telove-mleko

Kako miriše zelena jabuka?

Ako ostavite miris da se malo razvije, osjetiti ćete ruže i ljubičice. Pravo srce parfema donose tuberoza i đurđica. Ali čak ni oni pridonose parfemu onu njegovu karakterističnu svježinu. Zahvaljujući njima miris dobiva prodornu dubinu. Radi se o veoma izražajnom mirisu, koji je teško nazvati laganim.

Baza je drvenasta, stvara ga bijelo drvo, sandalovina i ambra. Kada se miris razvije u punom sjaju, prestaje biti neprimjetan. U mirisnoj izmaglici sa mirisom Be Delicious će Vas primijetiti svaki muškarac, što će Vam dati priliku za razgovor sa muškarcem svojih snova.

1480609972-01-46987-parfemovana-voda-dkny-be-delicious-7ml-w-kazeta-edp-7ml-50ml-telove-mleko-50ml-sprchovy-gel-kosmeticka-taska-300x300

Promišljen do detalja

Brend DKNY je mislio na sve. Osim mirisa moguće je kupiti i set, u kojem možete naći parfemiranu vodu u minijaturnoj verziji, mlijeko za tijelo i gel za tuširanje. Sve to je zapakirano u praktičnoj torbici. Ili možete mlijeko za tijelo kupiti samostalno u većem pakiranju.

Ne čudimo se da je ovaj miris od DKNY 2005. godine postao najboljim mirisom. Sa DKNY Be Delicious će svaka žena postati divna, bez obzira da li dolazi iz New Yorka ili drugog dijela svijeta.

[Total: 0    Average: 0/5]

alberta

Dobar dan svima vama koji volite modu, parfeme, šminku. Ovo je pravi blog za Vas, na kojem možete pronaći korisne informacije o svemu što Vas veseli. Pronađite inspiraciju, poželite nešto novo, upoznajte svijet parfema, a ako ga već poznajete, možete uvijek naučiti nešto novo. Na kraju krajeva ja sam poput Vas, znatiželjna djevojka koja uvijek traži inspiracije. Dobro došli !

Aktualizováno:

Ostavite Komentar

Članak nije bio komentiran. Budite prvi koji će prokomentirati.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This