Izbornik Stranica
Rss

Novosti, smjernice i savjeti iz svijeta parfema i kozmetike

Izbornik Kategorija

Poslano na 23.3.2015 u Njega kose, Novosti, Savjeti | 0 komentara

Savršena kosa

Savršena kosa

8 najčešćih pogrešaka prilikom glačanja kose

Glatka i savršeno ravna kosa uvijek izgleda posebno i uredno. Čeznete li i Vi za savršeno ravnom kosom? Najjednostavniji i najjeftiniji način, kako postići savršen izgled Vaše kose, najbolje je koristiti kvalitetno glačalo za kosu. Ali kakav utjecaj to ima na Vašu kosu? Ako ga ne koristite pravilno postoji opasnost, da uništite svoju kosu!

Pogreške, koje mogu uništiti Vašu kosu!

Malo koja od nas ima prirodno ravnu kosu. Glačalo za kosu može biti savršeni alat za ravnanje neposlušnih kovrča. Brzo i jednostavno oblikuje Vašu kosu u željeni oblik – možete koristiti za oblikovanje ravne ili kovrčave kose i bez uvijača. Pegla za kosu je velika pomoć, koju bi svaka vlasnica bujne kovrčave kose trebala imati. S druge strane, ako je neispravno koristite, može na Vašu kosu imati katastrofalni učinak.

Kvalitetnu peglu za kosu možete kupiti i na Parfimo.hr

Ovdje sam za Vas napisala sve pogreške, koje biste trebali izbjegavati prilikom glačanja kose.

1. Uvijek prije glačanja koristite hranjivi termo – zaštitni proizvod. Bez njega glačate na vlastitu odgovornost.

Nabavite, zajedno sa Vašom peglom za kosu i kvalitetnu zaštitnu kozmetiku za kosu. Prije svakog glačanja temeljito nanesite na cijelu kosu. Stručnjaci savjetuju, poslije peglanja na vrhove kose nanesite hranjivo ulje.

860078323-kerastase-soleil1200488084-orofluido-elixir1860758918-stylingovy-vlasovy-krem-tigi-catwalk

Naš savjetIndola Innova Thermal Protector Setting Spray, koji će Vašu kosu temeljito zaštititi prilikom izlaganja na toplini.

2. Glačajte kosu koristeći manje pramenove.

Debele pramenove pegla neće temeljito zahvatiti a Vi ćete poželjeti proći po kosi nekoliko puta. Takvim postupkom možete spaliti i trajno oštetiti cijelu kosu. Ako imate dugu i gustu kosu, pripremite kopče za kosu, kojima još neizglačane pramenove možete učvrstiti. Zatim nastavite od donjih prema gornjih.

3. Nikada ne glačajte mokru ili vlažnu kosu!

Ako koristite peglu na mokroj kosi možete uzrokovati pucanje i oštećenja. Danas na tržištu, već postoje i pegle za mokru kosu, ali svaki frizer će Vam reći, da je bolje kosu glačati kad je suha. Isušena, oštećena i zapetljana kosa Vam neće učiniti uslugu.

1183216332-nedopadnete-jako-bridget-jonesova-ze-stejnojmeneho-filmu

4. Prije glačanja svaki pramen temeljito raščešljajte.

Kod peglanja zapetljanje kose postoji još veća opasnost oštećenja Vaše kose. Glačanjem učvršćujete čvoriće na kosi. Jednostavno, brzo i bez potezanja, Vašu kosu možete raščešljati četkom Tangle Teezer. Osobno je preporučam i ne mogu se odvojiti od nje. Dala sam ga testirati i blogerici iz FITKRISS.

688467497-tangle-teezer-1024x768

5. Nikada ne peglajte 1 pramen više puta

Pojedine pramenove glačajte ravnomjerno i u jednom potezu, nemojte se zaustavljati. Ako imate osjećaj, da kosa nije savršeno ravna, stavite na nešto višu toplinu.

6. Prije glačanja ne koristite nikakve losione, gelove, lakove za kosu.

Ako se pripremate glačati svoju kosu, nemojte nanositi na vlažnu kosu ni pjenu za kosu. Sve proizvode za oblikovanje kose možete nanijeti tek poslije glačanja kose.

7. Nikada nemojte koristiti glačalo na maksimumu.

Ako glačate kosu prvi puta, ne koristite glačalo punim plućima. Počnite na nižem stupnju i poslije ćete sama vidjeti, da li Vam toplina odgovara, ili je potrebno za postizanje savršenog rezultata povećati temperaturu.

8. Pričekajte da se kosa ohladi.

Vaša kosa je poslije glačanja oslabljena. Pričekajte da bi se kosa, poslije peglanja ohladila, a poslije je možete dalje oblikovati ili jako odlazite van kuće, to pravilo posebno vrijedi za vrijeme zime. Lagano na kosu nanesite lak i možete dalje.

Kvalitetna pegla štiti Vašu kosu

Loša i nekvalitetna pegla za kosu je još gorje nego ne imati glačalo uopće. U tom slučaju se stvarno ne isplati štediti. Posljedice, koje može uzrokovati nekvalitetna pegla, su trajno oštećenje strukture kose.

1120523290-ghd-iv-professional-styler

Najbolja su glačala sa keramičkom, tourmalin ili teflonskom površinom. Zaboravite na željezne površine glačala! Profesionalne pegle za kosu imaju funkciju iona, koji čuvaju prirodni izgled kose, smanjuju elektricitet i stvaraju savršeni sjaj.

308878471-zehlicka-na-vlasy-ghd-iv-periwinkle-styler-pastel-collection

Temperatura bi trebala biti podesiva. Što se tiče rukovanja, preporučujem uži tip, sa kojim možete lakše rukovati a također stvoriti i nevjerojatne kovrče.

[Total: 0    Average: 0/5]

alberta

Dobar dan svima vama koji volite modu, parfeme, šminku. Ovo je pravi blog za Vas, na kojem možete pronaći korisne informacije o svemu što Vas veseli. Pronađite inspiraciju, poželite nešto novo, upoznajte svijet parfema, a ako ga već poznajete, možete uvijek naučiti nešto novo. Na kraju krajeva ja sam poput Vas, znatiželjna djevojka koja uvijek traži inspiracije. Dobro došli !

Aktualizováno:

Ostavite Komentar

Članak nije bio komentiran. Budite prvi koji će prokomentirati.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This