Izbornik Stranica
Rss

Novosti, smjernice i savjeti iz svijeta parfema i kozmetike

Izbornik Kategorija

Poslano na 24.3.2015 u Dekorativna kozmetika, Savjeti | 0 komentara

Vaša kozmetika?

Vaša kozmetika?

Koliko dugo će potrajati Vaša kozmetika?

Da li biste pojeli pokvarenu hranu? Apsolutno ne! A da li ste se zamislili, koliko dugo koristite svoje omiljeno sjenilo ili ruž za usne? Ne samo kreme već i kozmetika ima svoj vijek trajanja. Pokazat ćemo Vam kako da joj produžite vijek trajanja!

Ništa nije vječno

Noćna mora mnogih žena – otići van bez šminke. Dekorativni proizvodi su naši svakodnevni pratioci, koji nam pomažu stvoriti savršeni izgled. Na žalost ništa nije vječno i jednog krasnog dana ćete se morati pozdraviti sa svojim omiljenim ružem. Svaki tip kozmetike ima svoj rok trajanja. Napisala sam Vam pregledni popis, koji biste trebali slijediti kako ne biste naškodili Vašoj koži zastarjelim proizvodima. Dati ću Vam i savjete kako da produžite život Vaših omiljenih proizvoda.

Make-up, BB i CC kreme

Kod make-upa veliku ulogu igra pakiranje i konzinstencija. Dulje će Vam izdržati make-up, koji ima manji otvor i gušću konzinstenciju. Ako ne želite na svoju kožu nanositi hrpu bakterija, ne biste trebali koristiti poslije 1 godine.

1791455835-¨make-up-164x300

Ostali proizvodi na masnoj bazi

Najviše proizvoda u ovoj kategoriji su bez rasprave ruževi. Možete ih koristiti bez brige do 2 godine. Ako se ne primjenjuju izravno na usne, već za aplikaciju koristite kistić. Možete ga u torbici držati nekoliko mjeseca. U slučaju kremastih sjenila, rumenila ili korektora rok trajanja je vrlo širok. Vijek trajanja opet ovisi i o tome da li se proizvod nanosi prstima ili četkom, kozmetičkom spužvicom koju možete nakon svakog nanošenja isprati.

1279267664-kosmetika-na-rty-1024x479

Puder, rumenilo i sjenila

Neki od rijetkih proizvoda, za koje se ne morate posebno brinuti i ulagati novce, su klasična rumenila i sjenila. Objašnjenje je jednostavno – kod njihove aplikacije su korišteni kistovi. Ako ih nećete dirati prstima i redovito ćete prati kistiće, može Vam puder ili rumenilo izdržati i do 3 godine. Nepravilnim rukovanje, međutim možete svojem rumenilu reći zbogom i nakon pola godine korištenja.

man having stone massage in spa salon

Makare

Da li Vas, nakon nanošenja maskare peku oči? Možda biste trebali razmisliti da kupite novu? Maskare imaju svoj životni vijek, samo 3 mjeseca. Crna, tamna i vlažna tuba je plodno tlo za bakterije. Na žalost ne postoji alternativno rješenje kako bi ste bakterije spriječili. Čak i ako maskaru koristite rijetko, poslije 3 mjeseca sa bolom u srcu radije je bacite.

66465427-rasenky

Olovke za oči i usne

Olovke mogu biti u Vašoj kozmetičkoj torbici na duže vrijeme. Redovitim šiljenjem je oslobađamo neželjenih bakterija i njen život može biti dug do 2 godine.

606000232-jak-dlouho-vydrzi

Kako produžiti vijek trajanja kozmetike

Ovdje vrijedi pravilo, koje smo čuli kad smo bili mali – „ne guraj tamo prste!“ Naravno i mnogo drugih stvari, koje mogu produžiti život Vaše kozmetike.

1. Optimalna toplina

Vi se možete sunčati na miru, ali Vašoj kozmetiki neće pomoći ni krema za sunčanje. Visoka temperatura priziva bakterije i uništava kvalitetu. Dobro, ali što je sa niskim temperaturama? Kod niskih temperatura opet može doći do smanjena kvalitete. Idealna temperatura je u sredini – zatvoreni ormarić ili polica u kupaonici, gdje je toplina oko 18-20 stupnjeva.

2. Održavati čistoću

U prljavicu se nitko neće zaljubiti. Brinite se zato, o svojoj kozmetici isto kao i o sebi, pružite joj redovito čišćenje. Isperite krajeve proizvoda, kistiće očistite vodom i očistite oko proizvoda antibakterijskim maramicama.

3. Ne posuđujte

Da li biste posudili svoju zubnu četkicu? Ako je moguće, izbjegavajte posuđivati kozmetiku, sa kojom dolazite u kontakt sa kožom (ruž, sjajilo). Izbjegnite moguće zdravstvene probleme kao što su npr.: herpes.

[Total: 0    Average: 0/5]

alberta

Dobar dan svima vama koji volite modu, parfeme, šminku. Ovo je pravi blog za Vas, na kojem možete pronaći korisne informacije o svemu što Vas veseli. Pronađite inspiraciju, poželite nešto novo, upoznajte svijet parfema, a ako ga već poznajete, možete uvijek naučiti nešto novo. Na kraju krajeva ja sam poput Vas, znatiželjna djevojka koja uvijek traži inspiracije. Dobro došli !

Aktualizováno:

Ostavite Komentar

Članak nije bio komentiran. Budite prvi koji će prokomentirati.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This